17 Şubat 2010 Çarşamba

Kekova, Kaleköy


Kaleköyün sizi karşılayan manzarası

Demre ile Kaş arasında bulunan, karadan araç ile ulaşımı olmadığı için gözden ırak çennet gibi biryer kekova. İnternette gezinirken keşfettiğim kekovaya ilk gidişim Kaş üzerinden sabahları saat 10.00 gibi kalkan gezi tekneleriyle oldu. Kaştan saat 10.00 gibi kalkan gezi tekneleri koyları ve batık kenti gezerek kaleköye geliyor 1 saat kadar kaleköyde mola veren gezi tekneleri aynı rota üzerinden tekrar geri dönüyor kaleköye gitmek isteyenler yarı ücret ödeyerek kaleköye ulaşabiliyor. Araçla gitmek isteyenler Demreden Kaşa doğru giderken Üçağız tabelasından sola saparak Üçağıza ulaşır, ordan küçük teknelerle kaleköye ulaşılabilir. Kaleköydeki pansiyonların bazıları sizi Üçağızdan kendi tekneleriyle alabiliyor.

Köy öğlen vakti Kaş'tan gelen gezi teknesinin kalabalığıyla doluyor. genelde 1-1.5 saat süren ve kalenin gezilmesiyle biten bu aktiviteden sonra köy huzurlu bir sessizliğe bürünüyor. Köy iskele kıyısında restoran ve pansiyonculuk yapan işletmelerle dolu olsada insanı çok rahatsız etmiyor, genelde her pansiyonun denize girebilecek kadar bir kıyısı oluyor bunların en keyiflileri Ankh pansiyon ve kale pansiyon.


Kalabalıktan sonraki hali :)

İki gidişimdede ankh pansiyonda kaldım huzurlu çok keyifli bir aile pansiyonu, özellikle denize girilen yeri harika ve akşam yemeklerini huzur verici kekova manzarısa karşı yemek harika (rakı-balık, bir iki kadeh şarap vs) :)


Doğal bir havuz gibi


Ankh pansiyonun restoranından

Konum olarak Kaş, Demre ve Kalkana yakın olmasına karşın kara ulaşımı olmadığı için ha diyince buralara gidemiyorsunuz. Dolayısıyla burda kalacağınız günleri iyi proglamlamanız gerekiyor, hatta benim tavsiyem kalacaınız gün sayısını minumumda tutmak. Eğer okumak istediğiniz 3-5 kitabınız yoksa burda 1 hafta - 15 gün kalmak biraz sıkıcı olabilir fakat burda kalacağınız zaman zarfında mutlaka küçük bir tekne kiralayıp (tekneler Üçağızdan kiralanıyor, pansiyon sahipleri bu konuyla ilgili size yardımcı olacaklardır) civardaki koyları gezmenizi şiddetle tavsiye ederim özellikle Tersane koyu görülmeye değer. Bunun yanında gün içinde (özellikle gün batımına doğru) köyde bulunan kaleyi gezmek ve günbatımınıda Üçağız koyunu izlemek için kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz.


Tershane Koyu


Kaleden Görünüş

1 yorum:

  1. Bloğunuzdaki paylaşımları Macbook servisi olarak çok sevdik. Paylaşımlarınızın devamını ve çalışmaşarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil